Werkgroep Jeugd

De werkgroep Jeugd bestaat inmiddels uit ruim 30 enthousiaste vrijwilligers. Deze mensen zorgen ervoor dat de diverse aktiviteiten goed en deskundig geleid worden. Tot op heden zijn er de "vaste" aktiviteiten, en de "speciale" aktiviteiten. De vaste onderdelen zijn;
Clubmiddag
Iedere tweede woensdagmiddag van de maand organiseren wij een enorm gezellige clubmiddag. Tijdens zo'n clubmiddag worden er de leukste dingen geknutseld of enorm leuke spelletjes gedaan. Onder begeleiding van enthousiaste en enorm creatieve vrijwilligers wordt dit altijd een gezellige middag.
De middag begint om 14:00u en duurt tot 15:30u.
De entree bedraagt voor leden €0,50 en voor niet-leden €1,00
Kinderkoor
Iedere zondag zijn ze druk aan het oefenen, kinderkoor "Juniorpops". Onder professionele leiding zingen ze de mooiste liedjes op professionele manier. Regelmatig treedt het koor op bij verschillende evenementen. Er wordt geoefend en opgetreden met professionele apparatuur. Dus vind je het leuk om te zingen en denk je dat je best bij een kinderkoor zou kunnen, kom dan gerust eens kijken!
Het koor repeteert wisselend op zondag ochtend of middag.


Dan zijn er natuurlijk ook de "speciale" aktiviteiten.
Opening seizoen
Om het nieuwe seizoen feestelijk te beginnen, organiseren we op de tweede zaterdag van september een spetternde activiteit. Dit kan varieren van een busreisje naar een leuk pretpark tot het instuderen van een eigen circusact en een optreden organiseren voor de ouders. Wat de activiteit gaan zijn wordt in de zomereditie van het wijkjournaal bekend gemaakt.
Sinterklaas
Ieder jaar komt hij trouw bij ons op bezoek, Sinterklaas. Hij neemt ieder jaar ook weer kadootjes voor alle kinderen mee en wil ook graag van de kinderen horen wat ze gedaan of beleefd hebben. Voordat Sinterklaas komt hebben we altijd een artiest of een optreden. Wie of wat dit is, is ieder jaar een grote verrassing. We hebben al eens een goochelaar gehad, een clown, een theatergroep, etc. Het is iedere jaar weer een groot feest als Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op bezoek komt. Tussendoor krijgen de kinderen drinken en speculaas of een snoepje. Als Sinterklaas weer weg gaat, blijven er twee Pieten achter die alle kadootjes uit delen. Niemand wordt vergeten!
De Sinterklaasmiddag begint om 14:00u en duurt tot ongeveer 16:00u.
De entree bedraagt €1,50 voor leden en €3,00 voor niet leden.
Paasfeest
Wie ons ook nooit vergeet, dat is de paashaas. Ieder jaar komt hij weer langs en verstopt hij allemaal kaartjes in, tussen en onder de bosjes. De kinderen gaan die kaartjes zoeken en kunnen ze later omruilen voor heerlijke chocolade eieren. De afgelopen jaren heeft de paashaas zelf ook mee geholpen met zoeken. Zelf krijgt hij natuurlijk niks, maar hij helpt de kinderen die het nog erg moeilijk vinden zodat iedereen wel iets kan vinden.
Het paaseieren zoeken is altijd de zaterdag voor Pasen van 10:30u tot 11:00u.
Deelname is voor leden gratis, niet-leden betalen €1,00.
Afsluiting seizoen
Om het seizoen feestelijk af te sluiten organiseren we aan het eind van het seizoen altijd een waar spectakel. Een echte 6-kamp voor de jeugd! De afgelopen twee keer was het een grandioos succes. De verschillende teams strijden onder leiding van een team-captain (één van de vrijwilligers) om de eerste plaats. Alle spellen worden goed begeleid en er is gedurende het hele evenement E.H.B.O. aanwezig. Gelukkig hebben ze nog nooit meer hoeven doen dan een pleister plakken! We proberen ieder jaar de meest spectaculaire attributen te regelen om hier een waar feest van te maken waarbij de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.
Na de inspannende 6-kamp is er de traditionele barbeque. De kinderen gaan lekker aan tafel zitten om een beetje bij te komen. Hier krijgen ze drinken en twee speciale koks bereiden een heerlijke maaltijd op de barbeque. Verder zijn er natuurlijk vers gebakken patatjes en verschillende sauzen. Als iedereen zijn buikje vol heeft, volgt de prijsuitreiking en wordt het langzaam aan tijd om naar huis te gaan. De tijden van dit evenement wisselen nog wel eens, Dit wordt in het mei-juni journaal bekend gemaakt. Deelname kost €3,00 voor leden en €6,00 voor niet-leden. Dit is inclusief drinken en natuurlijk de barbeque!
Coördinatie
De coordinatie van de werkgroep jeugd, is in handen van Agnes de Boer en Daniëlle Wiskerke. Zij worden terzijde gestaan door een heleboel mensen die zich vrijwillig inzetten voor de jeugd van Schagen en omstreken.
Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met:

Agnes de Boer, telefoon: (0224) 783 709, Daniëlle Wiskerke, telefoon: (0224) 215 682