Even voorstellen...

Al 16 jaar ruimt een groep vrijwilligers 6 keer per jaar op iedere derde zaterdag van de oneven maanden zwerfafval op in één van de wijken van Schagen. Al sinds het begin van deze opruimacties hebben we onder de naam van CNME de Groenling opgeruimd, maar toen die vereniging onverwachts besloot te stoppen in september 2022 hadden we opeens geen club meer achter ons.

Na een artikel hierover in het Noord Hollands Dagblad nam Jolanda van Opbergen contact met ons op met het aanbod om voortaan voor Wijkvereniging Groeneweg op te ruimen. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur waren onze vaste mensen zo enthousiast dat ze spontaan vrijwilliger zijn geworden bij de wijkvereniging.

Voor onze opruimploeg zal er de komende tijd niet veel veranderen. We blijven 6 keer per jaar op iedere derde zaterdag van de oneven maandenzwerfafval in een van de wijken van Schagen zwerfafval opruimen. Na afloop van de opruimactie komen we nu echter naar het wijkgebouw toe om de actie gezellig af te sluiten.

Natuurlijk zouden we het heel leuk vinden, om extra mensen in onze groep te verwelkomen. Het is geen verplichting om iedere opruimactie mee te doen. Als je vaker wilt meedoen ontvang je je eigen zwerfafvalgrijper en veiligheidshesje met achterop de tekst Wijkvereniging Groeneweg, zodat we aan iedereen kunnen laten weten voor welke vereniging we zwerfafval opruimen.

Heeft u vragen over of wilt u deelnemen aan deze geweldige ploeg vrijwilligers, dan kunt u ons mailen naar: bestuur@weegee.nl

 
Terug naar de activiteitenlijst