Van de bestuurstafel


Het heeft lang geduurd, maar de bouw van het nieuwe wijkgebouw start in januari! Na veel vergaderingen met ambtenaren en wethouders van de gemeente is er onlangs een projectleider voor de nieuwbouw aangesteld.

Eind november hebben wij (Alexander, Eveline en Lia) een zeer goed gesprek gehad met projectleider Rob Schouten en wethouder Joke Kruit. De projectleider was zeer verbaasd en ook erg blij met het werk wat we hebben verzet. Alle tekeningen, kostenberekeningen, bestek en aanbestedingen waren al klaar.

We hebben meteen de omgevingsvergunning aangevraagd en als de offertes van de bouwbedrijven binnen zijn (uiterlijk 21 december) kan een keus gemaakt worden en kan de bouw beginnen. Een van de aangeschreven bouwbedrijven heeft ruimte om op korte termijn van start te gaan. Er is ook enige haast bij, want het huidige wijkgebouw en de oude bibliotheek moeten voor de bouwvak plat.

Het nieuwe wijkgebouw zal omstreeks de bouwvak klaar zijn en dat betekent dat we geen vervangende huisvesting nodig hebben. Wel zullen we de zomerstop een maand eerder laten beginnen. In juni zijn er dus geen activiteiten meer. De Zeskamp voor de jeugd gaat gewoon door op een alternatieve plaats.

De inboedel en materialen van de wijkvereniging zullen een tijdje opgeslagen moeten worden en wij hopen daarom, dat de gymzaal op de Iepenlaan nog even blijft staan. Als het gebouw opgeleverd is, gaat de bouwcommissie van start met de binnen afwerking, de bouw van de bar en plaatsen van de keuken etc. etc.

De architect gaat een impressie van het gebouw maken zodat iedereen een idee krijgt hoe het eruit gaan zien op de toekomstige plaats. Deze tekening zal met de nieuwjaarsreceptie opgehangen worden in de zaal. We hebben de parkeerplaatsen gepland achter het gebouw, waardoor de overburen s avonds geen last hebben van het licht van de koplampen.

Het bestuur wens u allen een Prettig kerstfeest en een Goed Nieuwjaar toe.

Het bestuur