Busreisje


Om 8.00 uur was de bus bij het Acaciapplein en konden de eerste passagiers plaatsnemen, vandaar ging de bus naar De groene Schakel aan de Mauvestraat waar de overige passagiers al stonden te wachten.

Nadat iedereen had plaats genomen vertrokken we naar het zuiden. De chauffeur Ruud vertelde ons het een en ander onderweg en gelukkig was er geen file.

In Pijnacker stopten we voor een heerlijk bakje koffie met wat lekkers en gingen we verder naar Oudenbosch waar we werden opgewacht door 2 gidsen die ons een rondleiding gaven in de basiliek en ons heel veel vertelden over het ontstaan van de basiliek (een kopie van de St. Pieter in Rome).

De bouw werd aangevangen in 1865. De inhoud van de kerk is 16 keer kleiner dan de St. Pieter in Rome. Het is zon indrukwekkende kerk en er is zoveel te zien dat zelfs na een paar keer men nog niet alles heeft gezien. De kerk is echt een bezoek waard en u raakt niet uitgekeken.

Helaas ging de tour weer verder en kregen we een overheerlijke maaltijd in De Gouden Leeuw in Terheijden. Na het versterken van de inwendige mens was het nog niet afgelopen en werden we meegenomen voor een bezoek aan een snijhortensiakwekerij in Ulvenhout.

De eigenaresse ontving ons met een kopje koffie/thee met een appelflap en vertelde zeer boeiend over de kwekerij. Jammer dat het seizoen ten einde liep dus er waren niet meer veel planten in volle bloei. Onder het vertellen maakte ze intussen nog een paar bloemstukjes die ze in de groep heeft verloot. In de kassen staan 50.000 hortensia planten allemaal in potten want dan kan er bij iedere plant worden gemeten hoeveel water en voeding er nodig is. Als men een blauwe hortensia wil moet men een paar roestige spijkers bij de plant stoppen of anders aluin gebruiken, maar dat moet wel nauwkeurig worden opgelost. In het najaar verkleuren de bloemen naar groen. De bloemen zijn ongeveer 30 cm in doorsnee. Het is zeker de moeite om nog eens te kijken als de kassen in volle bloei staan.

Na dit bezoek gingen we moe, maar voldaan op huis aan. Ook op de terugweg geen file en in de bus werden we over de gehele dag voorzien van lekker snoepjes, kaas en worst.

Een prachtige dag met dank aan de chauffeur en organisatie.

Marian.

     
 
Terug naar de activiteitenlijst